Trainingen en workshops

Zorgverleners hebben naast zinvol en dankbaar werk, te maken met diverse uitdagingen binnen het beroep zoals onregelmatige diensten, hoge werkdruk en een grote fysieke en emotionele belasting.

Hoe zorg je er voor dat je medewerker binnen dit spanningsveld als professional fit blijft en zo een voorbeeldrol vervult richting de patiënt? En hoe houdt een medewerker naast zijn of haar werk voldoende energie over om die dingen in het leven te kunnen doen waar hij of zij gelukkig van wordt? Op deze vragen geven de programma´s van Fit 4 Care antwoord.

De programma’s van Fit 4 Care helpen medewerkers zichzelf te versterken. De workshops en trainingen geven inzicht in de huidige situatie en laten zien welke kleine stappen een groot verschil kunnen maken in zowel het mentale als lichamelijke welbevinden. Voorafgaand aan het voorgenomen vitaliteitsprogramma beginnen we met een kick-off bijeenkomst om de deelnemers positief te energizen en van inhoudelijke informatie te voorzien.

Handen bij elkaar, gevoel van team

Workshopdag vitaliteit in de zorg

De Fit 4 Care workshopdag is een inspirerende en informatieve dag op het gebied van vitaliteit voor mensen die werken aan gezondheid, want healthcare starts with selfcare.

Lees verder

Man breekt sigaret door midden, wil stoppen met roken

Stoppen met roken

Om de bewustwording en motivatie over het belang van stoppen met roken onder de medewerkers te vergroten, kan Fit 4 Care een informatie bijeenkomst over dit thema verzorgen.

Lees verder

Gezonde voeding, tomaat en basilicum

Voeding

In onze twee workshops over voeding leren jouw medewerkers op welke manier voeding bijdraagt aan de vitaliteit en het hebben van voldoende energie, bijvoorbeeld tijdens de nachtdienst.
Lees verder

Wegwijzers met stress en relax

Stress en ontspanning

Zorgverleners kunnen te maken krijgen met stressklachten. Stress is een belangrijke oorzaak van uitval. Wij vinden het belangrijk om stress, ontspanning en energie bespreekbaar te maken. In onze 3 workshops over stress begeleiden we zowel mensen op de werkvloer als management en organisatie om stress te leren herkennen en hoe je ermee om kunt gaan.

Lees verder

Beachvolleyballer op het strand

Sporten en bewegen

Sporten; de een houdt ervan, de ander heeft er niets mee. Zorgverleners op de werkvloer bewegen vaak al de hele dag. Is het dan nog nodig om te sporten? En als je juist een zittend beroep hebt, hoe kom je dan aan voldoende beweging?

Lees verder

Met een laptop met blauw licht in bed, verstoorde slaap

Slaap

Slaap is een thema waar in de media steeds meer aandacht voor is. En dat is ook niet zo verwonderlijk. In de drukte van de dag kan het heel verleidelijk zijn om je nachten wat korter te maken en de dagen langer, maar is dat wel zo goed voor je en wat zijn de gevolgen?

Lees verder