Algemeen
14 mei 2019

Stress? Hoge werkdruk? Praat erover met je baas

Op het werk praten over mentale problemen lijkt nog altijd moeilijk te zijn. Terwijl juist bij het ervaren van hoge werkdruk, stress of andere negatieve emoties openheid een eerste stap is naar de oplossing. Dit kan verergering van de klachten voorkomen én het geeft de werkgever de mogelijkheid iets te veranderen.

In een studie in 8 Europese landen onderzocht HR-dienstverlener ADP hoe werknemers denken over actuele thema’s op het werk. Onder de ruim 10.000 ondervraagden, waaronder ook werknemers uit de gezondheidszorg, waren 1.400 Nederlanders. Zo’n 42 procent van de ondervraagde werknemers in Nederland ervaart wekelijks stress. Zo’n 8 procent van de werknemers heeft dagelijks stress. Eén op de vijf werknemers zegt daarentegen nooit stress te ervaren. Dat maakt Nederland tot het minst gestreste land van de 8 onderzochte landen.

Moeite met praten over stress

Ruim een kwart (28 procent) van de Nederlanders praat niet over mentale klachten op de werkvloer. De belangrijkste reden hiervoor is dat ze het gevoel hebben dat de werkgever niet of maar matig geïnteresseerd is. Als mensen er toch over praten is dat vooral met goede vrienden op het werk of directe collega’s. Eén op de vijf kiest ervoor om met de manager te praten en slechts één op de tien werknemers ziet de HR-afdeling of directie als de aangewezen persoon om mee in gesprek te gaan. Jongeren praten er makkelijker over dan ouderen; 40 procent van de 55-plussers praat liever niet over hun geestelijke gezondheid terwijl dit voor jongeren tussen 16 en 34 jaar op 22 procent ligt.

Doorbreek het taboe


Het is voor managers en leidinggevenden in het bedrijf belangrijk om er alles aan te doen om een veilige omgeving te creëren, bijvoorbeeld door zelf ook meer open te zijn over dit soort thema’s.

“Stress, werkdruk en geestelijke gezondheid zijn onderwerpen die werknemers en werkgevers direct raken. Dit soort klachten zouden in feite gewoon bespreekbaar moeten zijn, net als fysieke ongemakken. Het is niks om je voor te schamen,” zegt Martijn Brand, algemeen directeur van ADP Nederland. “De communicatie rondom geestelijke gezondheidsproblemen blijft lastig. Het is voor managers en leidinggevenden in het bedrijf belangrijk om er alles aan te doen om een veilige omgeving te creëren, bijvoorbeeld door zelf ook meer open te zijn over dit soort thema’s. Op die manier ervaren medewerkers wellicht minder schroom en kunnen leidinggevenden tijdig deskundige hulp inschakelen als dat nodig is.”

Wat kun je als organisatie doen?

Mental Health Europe, de grootste Europese organisatie die zich inzet voor het promoten van positieve geestelijke gezondheid geeft in het rapport een aantal tips over wat je als organisatie kunt doen.

– Creëer een cultuur van openheid waarbij geestelijke gezondheid een onderwerp van gesprek wordt

– Doe op bestuurlijk niveau toezeggingen dat geestelijke gezondheid er toe doet en dat je als organisatie opkomt voor een positieve geestelijke gezondheid

– Meet de geestelijke gezondheid van werknemers en meldt dit aan de (hoogste) leidinggevenden

– Train werkgevers, managers en werknemers in geestelijke gezondheid

– Overweeg redelijke aanpassingen voor werknemers die te maken hebben met ernstige of meer langdurige problemen betreffende geestelijke gezondheid.

Bron: ADP
Foto: Gino CrescoliPixabay