Algemeen
14 januari 2021

Fit4Care met nieuwe plannen het nieuwe jaar in

Het is online een tijdje stil geweest rondom Fit4Care. Geen nieuwsberichten op de site, geen posts op LinkedIn en geen tweets op Twitter. Maar het was stilte voor de storm, want daar zijn we weer, met nieuwe plannen!

Het afgelopen jaar hebben we niet stil gezeten. Zo’n anderhalf jaar geleden zijn wij door de Stichting Medische Opleidingen gevraagd om een post-HBO opleiding tot leefstijlcoach te ontwikkelen. Dat was niet helemaal de richting die we in gedachten hadden bij de start van Fit4Care, maar zo’n mooie kans konden we niet laten schieten. Een paar maanden lang zijn we daarna bezig geweest met het opstellen van het curriculum, contact met gastdocenten, het schrijven van de syllabus en het aanvragen van de accreditatie bij Kabiz.

De leefstijlcoachopleiding van Rotterdam

En met succes! Afgelopen september is de eerste groep leefstijlcoaches-in-opleiding gestart. Met 13 super enthousiaste en leergierige mensen is de opleiding de eerste leergang in gegaan. Wij zijn nu niet meer (alleen) de ontwikkelaars van de opleiding, maar zijn nu vooral druk als coursemanagers én docenten bij de opleiding. De studenten hebben zojuist de eerste module afgerond, die gelukkig nog fysiek kon plaatsvinden op de mooie locatie in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. Eind juni zal deze groep studenten afstuderen. En voor de tweede leergang die start in september komen ook de eerste aanmeldingen al binnen!

Kleine koerswijziging

Omdat wij dit proces van een opleiding opzetten en geven ontzettend leuk vinden en merken dat er veel vraag is naar opleidingen over leefstijl, hebben wij besloten om de oorspronkelijke koers van Fit4Care iets te wijzigen. Wij hebben ons als missie gesteld om zo veel mogelijk professionals te leren over leefstijl. Dit gaan wij doen door allerlei opleidingen, cursussen en trainingen op te zetten en uit te werken voor verschillende doelgroepen die mensen willen begeleiden naar een gezonde leefstijl. Dit kan heel breed zijn, maar ook zo smal als maar gewenst is. Het is maar net wat de opdrachtgever wil. Ook gaan we ons richten op nascholingen voor leefstijlcoaches om meer verdieping op bepaalde onderwerpen te krijgen.

Hou de website in de gaten

De komende maanden breiden wij onze website uit met ons aanbod en waar wij voor ingeschakeld kunnen worden. Maar voor nu: wil je meer leren over hoe je mensen (beter) kunt begeleiden naar een gezonde leefstijl, neem contact met ons op via info@fit4care.nl.